Fenomenalna poslastica, bogatog ukusa, za razliku od prethodne verzije dodala sam maline tako da je osvežavajuć, ne previše sladak i za mene, kao ljubitelja pistaća, ovo je pun pogodak!
Sastojci:
Podloga
270 g mlevene plazme
125 g maslaca
120 do 150 ml mleka
Voćni fil
250 g malina
2 kašike smeđeg šećera
20 g pudinga od vanile ili 2 kašike gustina
50 ml vode
Pistać fil
300 ml mlečne slatke pavlake 36% m.m.
300 g krem sira ili mascarponea
350 g krema od pistaća
Preliv
100 g krema od pistaća
Dodatno
50 do 100 g pistaća za posipanje
Priprema:
Maslac otopite na srednjoj temperaturi, prohladite, dodajte mlevenu plazmu, sjedinite, postepeno sipajte mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude čvrsta i mrvičasta već mekša.
Smesu utapkajte u kalup prečnika 20 do 22 cm.
Odložite u frižider dok pripremate voćni fil.
Maline ubacite u šerpicu, dodajte smeđi šećer, od trenutka kad provri kuvajte do 10 minuta na nižoj temeperaturi.
Pred kraj kuvanja dodajte puding koji ste raazmutili u malo vode i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajte. Prohladite pa rasporedite preko podloge od keksa.
Vratite u frižider dok pripremate pistać fil.
Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane.
U drugoj posudi kratko umutite mascarpone ili krem sir i pistać krem, dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo. Rasporedite ravnomerno preko malina fila i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.
Preliti sa 100 g omekšalog krema, posuti pistaćima.
Najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru.
Krem možete poručiti kod Bokija @francuske_palacinke
Ako niste spretni sa mlečnom slatkom pavlakom dodajte kesicu kremfixa.
Ukoliko koristite biljnu slatku pavlaku imajte na umu da je ona već zaslađena pa će i čiz biti slađi.
Нема коментара:
Постави коментар