понедељак, 27. јун 2022.

Pistać malina čizkejk

 




Fenomenalna poslastica, bogatog ukusa, za razliku od prethodne verzije dodala sam maline tako da je osvežavajuć, ne previše sladak i za mene, kao ljubitelja pistaća, ovo je pun pogodak! 


Sastojci:

Podloga

270 g mlevene plazme

125 g maslaca 

120 do 150 ml mleka 


Voćni fil

250 g malina 

2 kašike smeđeg šećera

20 g pudinga od vanile ili 2 kašike gustina

50 ml vode 


Pistać fil 

300 ml mlečne slatke pavlake 36% m.m.

300 g krem sira ili mascarponea

350 g krema od pistaća 


Preliv

100 g krema od pistaća

Dodatno 

50 do 100 g pistaća za posipanje 


Priprema:


Maslac otopite na srednjoj temperaturi, prohladite, dodajte mlevenu plazmu, sjedinite, postepeno sipajte mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude čvrsta i mrvičasta već mekša.

Smesu utapkajte u kalup prečnika 20 do 22 cm.

Odložite u frižider dok pripremate voćni fil.

Maline ubacite u šerpicu, dodajte smeđi šećer, od trenutka kad provri kuvajte do 10 minuta na nižoj temeperaturi.

Pred kraj kuvanja dodajte puding koji ste raazmutili u malo vode i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajte. Prohladite pa rasporedite preko podloge od keksa.

Vratite u frižider dok pripremate pistać fil. 


Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane. 

U drugoj posudi kratko umutite mascarpone ili krem sir i pistać krem, dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo.  Rasporedite ravnomerno preko malina fila i ostaviti da se ohladi i stegne  u frižideru. 

Preliti sa 100 g omekšalog krema, posuti pistaćima.

Najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru.

Krem možete poručiti kod Bokija @francuske_palacinke

Ako niste spretni sa mlečnom slatkom pavlakom dodajte kesicu kremfixa. 

Ukoliko koristite biljnu slatku pavlaku imajte na umu da je ona već zaslađena pa će i čiz biti slađi.







Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna