понедељак, 27. јун 2022.

Snickers Cheesecake




Savršena kombinacija keksa, karamele,čokolade i kikirikija. Verujem da će pravi ljubitelji snikersa biti jako zadovoljni.

Sastojci:

Podloga

200 g mlevenog keksa

50 g mlevenog neslanog kikirikija

20 g tamnog kakao praha

prstohvat morske soli

125 g maslaca

150 ml mleka ili soka od pomorandže 


Fil

400 g mascarponea ili krem sira

350 ml mlečne slatke pavlake

80 g šećera u prahu 

200 g mlečne čokolade 


Karamel krem

150 ml mlečne slatke pavlake

150 g šećera 

prstohvat morske soli

1 kašičica arome vanile

100 g maslaca

100 g kikirikija (pečen, neslan)


Ganache 

100 ml mlečne slatke pavlake 

100 g tamne čokolade 


Priprema:

Maslac otopiti, prohladiti.

Dodati ostale sastojke i postepeno sipati mleko dok ne dobijete smesu pogodnu za oblikovanje.

Rasporediti u kalup prečnika 20 do 22 cm.

Odložiti u frižider dok pripremate fil.

Mlečnu čokoladu otopite na pari, ostavite da se prohladi. 

Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane. 

U drugoj posudi kratko umutite mascarpone sa šećerom u prahu, dodajte prohlađenu čokoladu, mutite još malo i na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo, na najmanjoj brzini.  Rasporedite ravnomerno preko podloge od plazme i ostaviti da se ohladi u frižideru. Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, zagrejati na nižoj temeperaturi, ne treba da provri.

Šećer ubaciti u čistu, dublju i suvu šerpicu, staviti na nižu temperaturu i ostavite da se otopi, treba da postane potpuno tečan, zlatne boje. Povremeno prodrmajte šerpicu da bi se ravnomerno topio. 

Naspite slatku pavlaku, pazite jer će da zapeni i mešajte sve dok se šećer ponovo ne otopi i dok smesa ne bude kompaktna.

Dodajte maslac, aromu vanile i prstohvat soli. Sjedinite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, dodajte kikiriki pa naspite preko fila.


Zatim pripremiti ganache. 

Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi ali ne treba da provri, skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti  kratko da odstoji pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da malo stegne, dekorisati po želji i vratiti na hlađenje još nekoliko sati, najbolje bi bilo preko noći.





Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne