Svi moji omiljeni sastojci na jednom mestu, spoj ukusa je božanstven! Moram priznati da je Raffaello čiz dobio opasnu konkurenciju.
Moj savet je da koristite kvalitetne proizvode i obavezno mlečnu slatku pavlaku kako bi dobili odličan, pun ukus.
Želatin nisam dodavala.
Sastojci :
Za podlogu :
250 g mlevenog keksa
125 g maslaca
6 kašika mleka ili više
Fil
400 g krema sa pistaćima
250 g mascarpone-a
200 g krem sira
100 ml mlečne slatke pavlake
Preliv:
100 g krema sa pistaćima
***
Ukoliko niste spretni sa mlečnom slatkom pavlakom dodajte i 1 kesicu kremfixa.
Priprema
Maslac otopite na srednjoj temperaturi, malo prohladite, dodajte mleveni keks, sjedinite, sipajte mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta.
Smesu utapkajte prstima u kalup prečnika 20 cm.
Odložite u frižider dok pripremate fil.
Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane.
U drugoj posudi umutite mascarpone, krem sir i krem, dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo. Rasporedite ravnomerno preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.
Preliti sa 100 g omekšalog krema, posuti pistaćima.
Najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар