недеља, 26. јун 2022.

Kinder Maxi King

 



    

    
Kinder Maxi King, popularni slatkiš u formi torte!
Neverovatno ukusan, kremast, sa čokoladnom- brownie korom, osvežavajućim filom od sira i sa karamelom u jezgru. Odozgo je ganache posut komadićima pečenog lešnika. 


Sastojci:
Za karamel
200 g šećera 
200 ml mlečne slatke pavlake
prstohvat morske soli
50 g maslaca
1 kašičica arome vanile

Brownie kora
125 g maslaca
200 g tamne čokolade 
4 jajeta 
prstohvat morske soli
4 kašike šećera 

Za fil
500 g mascarponea
500 ml mlečne slatke pavlake 
100 g šećera u prahu 
*ako koristite biljnu slatku pavlaku dodatni secer nije potreban 

Ganache
150 g tamne čokolade 
50 g mlečne čokolade 
200 ml mlečne slatke pavlake 

Priprema:
Prvo pripremiti karamel.
Slatku pavlaku nasuti u serpicu, zagrejati na nižoj temeperaturi, ne treba da provri.
Šećer ubaciti u čistu, dublju i suvu šerpicu, staviti na nizu temperaturu i ostavite da se otopi, treba da postane potpuno tečan i zlatne boje. Povremeno prodrmajte šerpicu da bi se ravnomerno otopio. 
Naspite slatku pavlaku, pazite jer će da zapeni i mešajte sve dok se šećer ponovo ne otopi i dok smesa ne bude kompaktna.
Dodajte maslac, aromu vanile i prstohvat soli. Sjedinite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za to vreme pripremite koru.
Kalup prečnika 24 do 26 cm obložite pek papirom.
Rernu zagrejte na 170°C.
Maslac i čokoladu otopite na srednjoj temperaturi, ostavite da se prohladi, treba da bude mlaka.
Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli.
Žumanca umutite sa šećerom dok smesa ne pobeli i ne dobije na volumenu. U tu smesu dodajte belanca, lagano sjedinite, dodajte otopljenu čokoladu, izmešajte.
Naspite u kalup i pecite 20 minuta na 170°C.
Gotovu koru ohladite.
Umutite mlečnu slatku pavlaku.
Mascarpone kratko umutite sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku i lagano sjedinite. 1/3 ostavite sa strane.
Stavite obruč na koru ili ako imate acetatnu foliju.
Preko kore dodajte fil tako da u sredini napravite udubljenje u tu naspite katamel krem. U kesu za dekoraciju preostali fil i rasporedite preko karamel kreme.
Ostavite da se ohladi neko vreme u frižideru pa dodajte ganache.
Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi ali ne treba da provri, skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti kratko da odstoji pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da malo stegne, dekorisati po želji i vratiti na hlađenje još nekoliko sati, najbolje bi bilo preko noći.
Detaljan snimak pripreme možete poslati na YouTube kanalu moj.kolačić.










Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne