уторак, 27. април 2021.

Raffaello Cheesecake

 




Ludilo od ukusa! 
Savršena kombinacija bele čokolade, kokosa, badema.. 
Bez želatina, bez pečenja... 

Sastojci za kalup prečnika 22 cm :

Za podlogu :
  • 200 g mlevenog keksa
  • 50 g mlevenih badema
  • 125 g maslaca
  • 6 kašika mleka ili više

Fil
  • 350 ml mlečne slatke pavlake
  • 400 g krem sira (koristila sam Ella, mogao bi i neki drugi krem sir: moja kravica, abc... ) 
  • 120 g šećera u prahu (ako volite slađe dodajte još) 
  • 200 g kvalitetne bele čokolade
  • 50 g badem listića 
  • 50 g kokosovog brašna 

Ganache
  • 150 g kvalitetne bele čokolade
  • 75 ml mlečne slatke pavlake

Dekoracija:
Raffaello kuglice

* Ako imate problema sa mućenjem mlečne slatke pavlake, dodajte 1 kesicu kremfiksa pomešanog sa malo vanilin šećera 

Priprema
Maslac otopite na srednjoj temperaturi, malo prohladite, dodajte mleveni keks , bademe, sjedinite i sipajte mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasto već mekša. 
Smesu utapkajte prstima u kalup prečnika 22 cm.
Odložite u frižider dok pripremate fil.
Belu čokoladu otopite na pari, ostavite da se prohladi. 
Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane. 
U drugoj posudi kratko umutite krem sir sa šećerom u prahu, dodajte prohlađenu belu čokoladu, mutite još malo i na kraju dodajte badem listiće i kokosovo brašno, izmešajte, dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo, na najmanjoj brzini.  Rasporedite ravnomerno preko podloge od keksa  i ostaviti da se ohladi i stegne  u frižideru. 
Zatim pripremiti ganache. 
Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi ali ne treba da provri, skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti tako 1 minut da odstoji pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da malo stegne, dekorisati po želji i vratiti na hlađenje još nekoliko sati, najbolje bi bilo preko noći.







Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Raffaello Cheesecake