понедељак, 27. јун 2022.

Cimet rolne sa prelivom

 






Mekane, sočne, preukusne.  Pahuljasto testo, fil od smeđeg šećera, maslaca i cimeta, savršena glazura od krem sira, maslaca, šećera u prahu i vanile... Ljubitelji cimeta će uživati, provereno.



Sastojci :
Testo 
130 ml toplog mleka 
21 g svežeg kvasca 
15 g šećera
500 g brašna, u originalu je tip 500, ja sam koristila T-400, meko 
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo 
170 g jogurta 
1 jaje
Nadev
100 g istopljenog maslaca
100 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta, koristila sam cejlonski
Preliv 
150g krem sira 
100 g šećera u prahu 
60 g maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi 
1 kašičica arome vanile 

Priprema:
U malo toplog mleka razmutiti kvasac, dodati šećer i ostaviti 10 minuta na toplom mestu da se aktivira. 
U vanglu nasuti prosejano brašno, dodati ostale sastojke i nadošli kvasac, mesiti dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke, treba da bude mekše, po potrebi dodajte još brašna. Prekrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite na toplom mestu da odstoji 1h.
Za to vreme otopite puter, ostavite da se prohladi, dodajte smeđi šećer i cimet, izmešajte. 
Nakon toga, testo malo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rasklagijati na dimenzije 45x 35 cm i premazati nadevom preko celog testa. Urolati i iseći na 12 delova. Možete seći oštrim tankim nožem ili koncem, ja koristim konac za zube 😅. 
Isečene rolnice poređati na pleh obložen pek papirom, moj je veličine 30x25 cm. 
Ostaviti da naraste još 20/ 30 minuta na toplom mestu. 
Rernu zagrejati na 200°C. 
Peći rolnice 20 do 25 minuta, treba lepo da porumene. 
Sjedinite maslac, krem sir, šećer u prahu i vanilu, premažite preko pečenih rolnica. 

Služite ih tople. Uživaćete u svakom zalogaju. 









Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Mafini sa borovnicama i belom čokoladom