понедељак, 27. јун 2022.

Pistachio Cheesecake

 




Svi moji omiljeni sastojci na jednom mestu, spoj ukusa je božanstven! Moram priznati da je Raffaello čiz dobio opasnu konkurenciju.

Moj savet je da koristite kvalitetne proizvode i obavezno mlečnu slatku pavlaku kako bi dobili odličan, pun ukus.
Želatin nisam dodavala. 

Sastojci :
Za podlogu :
250 g mlevenog keksa
125 g maslaca
6 kašika mleka ili više 

Fil
400 g krema sa pistaćima
250 g mascarpone-a
200 g krem sira
100 ml mlečne slatke pavlake 

Preliv:
100 g krema sa pistaćima
*** 
Ukoliko niste spretni sa mlečnom slatkom pavlakom dodajte i 1 kesicu kremfixa. 

Priprema
Maslac otopite na srednjoj temperaturi, malo prohladite, dodajte mleveni keks, sjedinite, sipajte mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta.
Smesu utapkajte prstima u kalup prečnika 20 cm.
Odložite u frižider dok pripremate fil.
Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane. 
U drugoj posudi umutite mascarpone, krem sir i krem, dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo. Rasporedite ravnomerno preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru. 
Preliti sa 100 g omekšalog krema, posuti pistaćima.
Najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru.






Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna