Bez pečenja, lako i ukusno, najkremastiji desert kojem nećete moći da odolite!
U kombinaciji sa belom čokoladom i bananama je pun pogodak.
Sastojci:
Podloga
200 g mlevene plazme ili keksa po izboru
Fil
1 l mleka
200 g šećera
125 g glatkog brašna
2 kašike gustina (skroba)
2 kašike kakao praha
100 g čokolade za kuvanje
20 g maslaca
Dodatno
250 ml mlečne slatke pavlake (mlečna je nezaslađena)
1 vanilin šećer
100 g bele čokolade
3 banane
sok od pola limuna
Priprema :
Po plehu veličine 33x40 cm pospite ravnomerno 200 g plazme.
U šerpicu naspite šećer, prosejano brašno, gustin, kakao i mleko. Izmešajte da nema grudvica. Kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje dok ne dobijete gustu smesu, poput pudinga.
Skinite sa ringle, dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i maslac, mešajte da se otope i odmah prelijte preko plazme. Premažite ovu smesu preko plazme (brzo se steže i zato morate odmah premazati).
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u frižider na nekoliko sati.
Belu čokoladu otopite na pari, prohladite.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom , dodajte otopljenu čokoladu , mutite još malo i premažite preko kore, Isecite koru na pola - po dužini, zatim na 6 delova po širini, ukupno ćete dobiti 12 komada. Na uži kraj stavite komadić banane kao na fotografiji, urolajte.
Banane prethodno isecite na veličinu rolatića i provucite kroz sok od limuna, da ne potamne.
Ostavite da se još malo ohladi i uživajte u kremastoj poslastici.
Нема коментара:
Постави коментар