среда, 29. јун 2022.

Čokoladni brauni



Dekadentni kolač koji pruža apsolutno zadovoljstvo svim pravim ljubiteljima čokolade.

Sastojci:

200 g čokolade za kuvanje (koristila sam od 50% kakao delova) 

200 g maslaca

3 jajeta

230 g kristal šećera

150 g brašna (koristim uvek T-400, meko)

prstohvat soli

Priprema :

U manjoj šerpici, na umerenoj temperaturi rastopiti maslac i čokoladu. Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi. 

Jaja i šećer dobro mikserom umutiti, treba da dobijete gustu, penastu smesu. U dobro umućenu smesu dodajte prohlađenu čokoladu kremu, prosejano brašno i so, špatulom lagano sjedinite, treba da dobejete gustu, ujednačenu smesu. Pleh 30x 20 cm obložite pek papirom, naspite smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 20 do 25 minuta. Nemojte prepeći kolač jer unutrašnjost neće biti sočna i mekana. Ja sam pekla 20 minuta tako da je unutrašnjost ostala tečna, poput lava kolača, hlađenjem se steže. Korica treba da bude svetlo braon boje i ispucala. 

Kolač ohladite pa isecite, može poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile. 




Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama