Brze, jednostavne, bez pečenja, uz to zdrave i posne!
Ukus je izvanredan.
Sastojci za prvi sloj:
80 g mlevenih ovsenih pahulja
20 g mlevenog lešnika
2 kašičice organskog kakao praha
prstohvat himalajske soli (može bilo koja )
4 kašičice kokosovog ulja (otopljenog)
2 kašičice meda
nekoliko kašika vode
Drugi sloj:
250 g svežih urmi
120 g crunchy kikiriki putera
Glazura:
50 g crne čokolade, koristila sam od 85% kakao delova
1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Urme potopiti u toplu vodu, ostaviti da odstoje 15 minuta pa izvaditi koštice.
Za prvi sloj sjedniti sve navedene sastojke, na kraju postepeno sipati vodu dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje.
Na tacnu stavite pek papir i utisnite smesu.
Za drugi sloj urme ubacite u blender, dodajte kikiriki i izmiksajte, treba da dobijete kompaktnu smesu.
Rasporedite preko prvog sloja, odložite u frižider.
Zatim pripremite glazuru tako što ćete otopiti čokoladu i ulje, prelijte preko kolača.
Kada se ohladi i stegne isecite oštrim nožem. Ja sam dobila ukupno 10 štanglica.
Нема коментара:
Постави коментар