Sočna, meka, mirisna...
Sastojci:
• mera je čaša od 200 ml
Suvi sastojci:
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Voćni deo
1,5 kg jabuka
1 vanilin šećer
cimet
1 čaša šećera
Sastojci:
• mera je čaša od 200 ml
Suvi sastojci:
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Voćni deo
1,5 kg jabuka
1 vanilin šećer
cimet
1 čaša šećera
Dodatno:
150 g maslaca
Priprema
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabuke ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vanilu, cimet. Izmešajte dobro.
Pećnicu zagrejte na 180°C.
U pleh za pečenje 20x30 stavite papir za pečenje. Suvu smesu podelite na 3 dela, a jabuke na 2 dela. U pleh prvo sipajte suvu smesu, poravnajte je da bude svuda jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka, opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomerno suve sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima.
Priprema
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabuke ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vanilu, cimet. Izmešajte dobro.
Pećnicu zagrejte na 180°C.
U pleh za pečenje 20x30 stavite papir za pečenje. Suvu smesu podelite na 3 dela, a jabuke na 2 dela. U pleh prvo sipajte suvu smesu, poravnajte je da bude svuda jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka, opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomerno suve sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima.
Нема коментара:
Постави коментар