четвртак, 16. новембар 2017.

Sipana pita od jabuka

Sočna, meka, mirisna...

Sastojci:
• mera je čaša od 200 ml


Suvi sastojci:
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Voćni deo
1,5 kg jabuka
1 vanilin šećer
cimet
1 čaša šećera

Dodatno: 
150 g maslaca

Priprema
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabuke ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vanilu, cimet. Izmešajte dobro.
Pećnicu zagrejte na 180°C.
U pleh za pečenje 20x30 stavite papir za pečenje. Suvu smesu podelite na 3 dela, a jabuke na 2 dela. U pleh prvo sipajte suvu smesu, poravnajte je da bude svuda jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka, opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomerno suve sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima.
Preko rasporedite iseckan maslac.
Stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče. Po želji pospite seckanim orasima. Kad je pita pečena ostavite je da se malo prohladi pa je izrežite na komade i pospite šećerom u prahu. 😊





Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Puslice