четвртак, 9. новембар 2017.

Ruske kape- Šubarice

Divan starinski kolač, svuda omiljen 😊 
Još jedan odličan recept sa coolinarke https://www.coolinarika.com/recept/713538/

Sastojci:
Biskvit
-4 jajeta
-200g šećera
-1dcl ulja
-1dcl vruće vode
-250g brašna
-1 prašak za pecivo
-1 i po kašika kakaa
Krema
-1 puding od vanile
-350ml mleka
-100g šećera
-1 vanilin šećer
-200g margarina
i još
-100g kokosovog brašna
Glazura
-100g čokolade za kuvanje
-3 kašike ulja

Priprema:

Biskvit
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane penasto i svetlo. Dodajte ulje i vodu, dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu i mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju umešajte sneg od belanaca i podelite smesu na dva dela. U jedan deo smese dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaki zasebno, u velikom plehu od rerne. Pecite ih na 200 stepeni 10-15 minuta.  manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba biskvita izrežite krugove (najbolje je dok su biskviti još vrući).

Krema
Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mleka. Ostatak mleka stavite da se greje dok ne počne da vri pa onda dodajte smesu sa pudingom, smanjite temperaturu i kuvajte 2-3 minuta, dok se ne zgusne. Ostavite smesu da se ohladi, pa u ohlađenu dodajte umućeni margarin i sve dobro izmiksajte.

Na tamni krug od izrezanog biskvita stavite kašičicu kreme i razmažite, poklopite žutim krugom, premažite kremom sa strane i uvaljajte u kokos. Zatim, otopite čokoladu uz dodatak ulja, ostavite na kratko da se prohladi, pa uz pomoć kašičice pazljivo premažite glazurom i ostavite na sat-dva u frižider, najbolje preko noći. Prijatno 😊😊




Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne