среда, 8. новембар 2017.

Pita od sremuša

Lagana i veoma ukusna pita :-)

Sastojci:
500g tankih kora za pitu
3 veze sremuša
400g sira
pola čaše kisele pavlake (ja sam koristila jogurt)
3 jajeta
1 dl ulja
so po potrebi
Priprema:
Sremuš dobro oprati, iseći peteljke, prosušiti kuhinjskom krpom i iseckati (ne previše sitno) .
U dublju činiju staviti sir, jaja, pavlaku, i so po ukusu. Umutiti.
Dodati seckani sremuš i promešati da se ravnomerno rasporedi.
Tepsiju nauljiti. Na radnu ploču staviti jednu koru, poprskati je sa malo ulja. Staviti drugu koru, i nju poprskati uljem i staviti dve-tri kašike nadeva . Uviti u rolnu, pa ređati u tepsiju u krug kore.
Ovo ponavljati sve dok ima kora.
Pitu odozgo blago poprskati vodom, i premazati uljem.
Staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Peci oko 45 minuta, vodeci računa da ne pregori, po potrebi smanjiti temperaturu do 180 stepeni ili prekriti folijom.
Prijatno! :-)



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Karpatska krempita sa voćem