четвртак, 9. април 2020.

Čokoladna ovsena kaša




Sastojci:
  • 50 g mlevenih ovsenih pahulja
  • 10 g kakao praha (koristim sirovi, organski )
  • prstohvat soli
  • 250 ml mleka (ili vode)
  • zamena za 1 kašiku šećera, na primer stevija
  • 2 jajeta

Dodatno :
  • crveno voće
  • kocka crne čokolade, koristila sam Heidi Dark Extreme 85% kakao delova

Priprema:
U manjoj šerpici umutiti jaja, dodati mleko ili vodu, ovsene pahulje, kakao, prstohvat soli, steviju, sve lepo izmešati i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi. Od trenutka kad provri kuvati 5 minuta, sve vreme mešati jer lako zagori. Skinuti sa ringle i prebaciti u drugu posudu. Dodati voće i čokoladu. .
.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Karpatska krempita sa voćem