среда, 06. новембар 2019.

Zrna kafe





Za sve ljubitelje kafe u kolačima! Izuzetno ukusan i dekorativan kolač, može biti u u posnoj i u mrsnoj varijanti.
Recept sam našla na blogu kod Pomoravke, a u original recept je od Kuhinjica mignone.

Sastojci:
  • 250 g šećera
  • 75 ml vode
  • 125 g maslaca
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevene plazme
  • 80 g tamne čokolade
  • 1 do 2 kašičice nescaffe classic ili mlevene kafe po želji

Glazura:
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema:
Staviti da provri voda i šećer, od trenutka kad počne da vri kuvati 3- 4 minuta. Skinuti sa ringle, dodati maslac i mešati dok se maslac ne otopi.
Dodati čokoladu i mešati da se otopi, dodati mlevene orahe, mleveni keks i mlevenu kafu, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi. Oblikovati kuglice, ja sam svaku merila da ima po 10 g.
Kad oblikujete sve kuglice čačkalicom pritisnuti po sredini da dobijete oblik zrna kafe.
Ostaviti zrna da se dobro ohlade u frižideru.
Otopiti čokoladu sa uljem na laganoj temperaturi, spuštati zrna kafe na viljušci u otopljenu čokoladu, prelivati čokoladom (kašikom) , ponovo prevući čačkalicom preko otisnutog mesta,  izvaditi  i staviti na pek papir. Ostaviti da se glazura stegne, pre služenja ređati u korpice.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake