понедељак, 04. новембар 2019.

Kokos gnezda

Po receptu @dragana_isakovic



Po prvi put pravim ovaj kolačić i mnogo mi se dopao! Samo još da nađem odgovarajući nastavak za dekoraciju nutelom.. Ukus je odličan, spoj maslaca, čokolade, plazme, kokosa- mljac! Ako želite pohvale za slavske kolače, ubacite i ovaj na spisak za pravljenje (ili kupovinu)..


Potrebno za otprilike 40 kuglica :


  • 2 dcl vode
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslaca (za posnu verziju margarin)
  • 100 g kokosa
  • 250 g mlevenog keksa


Dodatno


  • 50 g kokosa
  • nutella


Priprema

Vodu i šećer staviti da provri, od trenutka ključanja kuvati 3-5 minuta. Skloniti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu i iseckan maslac na kocke. Sjediniti dobro. Dodati mleveni keks i kokos, izmešati pa odložiti u frižider na 1h ili duže, dok se ne ohladi potpuno.
Oblikovati kuglice, uvaljati u kokos, na svakoj drškom od varjače napraviti udubljenje, puniti ih nutelom i kokos gnezda su spremna.
*Nutella ili neki drugi krem treba da bude sobne temperature, napunite špric ili vrećicu i to bi bilo to.




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake