недеља, 17. новембар 2019.

Kasato kuglice






Kod ovih kolačića, pored ukusa, najviše mi se dopada savršen presek!
On će biti jedan od članova družine u Moje đakonije posnom miksu, umesto pralina sa karamel punjenjem , a recept je od mignone La cuisine creative

Sastojci:

  •  250 g mlevenog keksa
  •  200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g žele bombona
  • 2 kašike ruma

Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 6 kašika ulja
* za posnu verziju zamenite mrsne sastojke posnim (posna čokolada, margarin, posni keks)


Priprema:
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji neko vreme. Ako je baš krupno iseći ga sitno.
Na kockice iseći i žele bombone.
Maslac umutiti sa šećerom u prahu, dodati mlevenu plazmu i ostale sastojke. Sve lepo sjediniti.
Odložiti u frižider na pola sata, nakon toga oblikovati bombice i opet vratiti u frižider dok pravite glazuru. Ja vadim smesu kašičicom za kafu.
Na laganoj temperaturi otopiti čokoladu i ulje. Dobro rashlađene kuglice spuštati u glazuru od čokolade, blago otresti višak čokolade i ređati na pek papir. Opet odložiti na hlađenje. Kad se stegla glazura dekorisati sa malo otopljene bele čokolade ( ubacim čokoladu u kesu za zamrzivač pa u toplu vodu, kad se otopi odseći joj vrh i dekorisati)

2 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake