уторак, 9. јул 2019.

Pesak torta





Da li volite ovu tortu ? Verujem da svi imate recept za nju, a evo je kako je ja pravim. Odlična je za početnike, spas za ove vrućine, bez uključivanja rerne. Možete izabrati sastojke po svojoj želji, ovo je moja omiljena kombinacija :

Sastojci:

*ko voli slađe može dodati više šećera
Dekoracija



Priprema

1. Prvo pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 10 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kad se ohlade sameljite.Uvek lešnike kupujem sirove i pečem sama da bih dobila tu intenzivnu, bogatu aromu.
2. Pudinge razmutiti u 250 ml hladnog mleka da nema grudvica , ostatak mleka staviti da se kuva sa 125 g kristal šećera. Kad provri, skinuti sa ringle, nasuti smesu sa pudingom, vratiti na ringlu na srednju temperaturu i još kratko prokuvati, sve vreme mešati. Prekriti streč folijom  i ostvaiti da se potpuno ohladi. U ohlađeno dodati maslac sobne temperature umućen sa prah šećerom i sve dobro izmiksati. Podeliti na 3 dela.
3. U prvi deo dodati mlevenu plazmu, u drugi deo kokos, a u treći mlevene, pečene lešnike. Pripremiti kalup obima 24 cm i ređati slojeve tim redosledom, plazma- kokos- lešnik. Odozgo dekorisati šlagom, dodati rendanu čokoladu i mlevene lešnike.
Dobro ohladiti i  uživati u ukusu.
Napomena: Sledeći put bih ipak ubacila 100 g kokosa umesto 150.




Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna