понедељак, 1. јул 2019.

Crumble sa bananama



Banane, karamel, mrvičasti posip... Kako vam zvuči? Unutra meko i sočno, a spolja hrskavo, idealno za doručak ili slatku užinu. Poseban šmek daje Krispi Plus musli sa medom i bademom, neverovatno ukusan, sa finim bademom i još finijim medom.


Sastojci:
Mrvičasti posip:
100 g ovsenog brašna
60 g Dr. Oetker Krispi Plus musli sa medom i bademom
70 g kikiriki putera
1 kašika meda

I još:
2 velike banane
125 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Original puding sa ukusom karamele (38g)
2 pune kasike meda (ja sam koristila steviu)
maslac za podmazivanje posude za pečenje


Priprema
1.
Pomešati ovsene pahulje, musli, med, kikiriki puter i mrvičasti posip je spreman.
2. Puding razmutiti u mleku, dodati med ili steviu.
3. Posudu za pečenje 15x15 premazati maslacem, poređati kolutove banane, preliti karamel smesom i preko dodati mrvičasti posip. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 20 minuta, dok ne dobije smeđe- zlatnu boju.

Izvor:
Coolinarika- Bezgrešni crumble od zabackrabac

U saradnji sa:

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama