Bez izgovora da nemate vremena da spremite tortu jer je za ovu potrebno tek 15 minuta! Bez uključivanja rerne, još ako imate mikser sa posudom onda ne morate skoro ništa da radite. Potrebno je samo dobro je ohladiti. Moram da napomenem da se koristi puding koji se ne kuva, ne preporučujem da se pravi sa običnim pudingom jer nećete dobiti ovakvu kremu. Već sam pravila sličan kolač, imate ga na blogu pod nazivom Kolač sa keksom i puding kremom.
Sastojci:
Podloga
- 250 g mlevene plazme
- 100 g maslaca
- 50- 60 ml gaziranog soka od narandže
- 2 kašike mlevenog, pečenog lešnika (preporučujem da kupite sirovi i da ga pečete sami, evo kako ja to radim, pogledajte u ovom receptu za Milku tortu )
FIl
- 500 ml slatke pavlake (biljnu sam koristila)
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 2 krem pudinga sa ukusom čokolade koji se ne kuvaju (koristila sam Dr. Oetker, 2x50g)
Dodatno:
- 50 g seckane mlečne čokolade sa lešnicima
- 50- 100g g rendane tamne čokolade
Maslac ostaviti da odstoji neko vreme na sobnoj temperaturi, zatim ga dobro umutiti mikserom. Dodati plazmu, mleveni, pečeni lešnik, 50 ml soka i sve zajedno izmiksati. Po potrebi dodati još malo soka dok de dobijete smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta.
Smesu utapkati prstima u kalup obima 24 cm ili može i manji, 22 cm ili u pleh 30x20.
Odložite u frižider dok pripremate fil.
U dublju vanglu ili posudu od miksera naspite mleko, slatku pavlaku, kristal šećer, krem puding, sve zajedno mutite tačno 5 minuta. Podelite na dva dela. Jedan deo rasporedite preko podloge od plazme, u drugi deo dodajte 50 g sitno seckane mlečne čokolade sa lešnicima, sjedinite i dodajte preko prvog fila. Odozgo dodati rendanu čokoladu, dekorišite po želji i odložite na hlađenje na nekih 4, 5 h ili više, najbolje preko noći.
Napomene:
Nekima je ovaj kolač uspeo, a nekima nažalost nije. Da bi uspeo obavezno morate koristiti Krem puding koji se ne kuva, slatka pavlaka mora biti dobro ohlađena, morate mutiti 5 minuta i morate tortu dobro ohladiti!
Savršena je. Hvala za recept. Deca su oduševljena.
ОдговориИзбриши