Priprema
- 4 tikvice srednje veličine
- 450 g mlevenog mesa
- 1 ljubičasti luk
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 4-5 kašika ovsenog brašna (ili ovsene mekinje, prezle)
- 2 paradajza
- morska so, biber, ja voilm začine pa sam dodala beli luk u prahu, kari, ljuti kari, muskatni oraščić, sveži limun bosiljak ili običan
Priprema
Tikvic oprati, oljuštiti, izrendati, posoliti i ostaviti da odstoje nekih 15 minuta. Zatim ih dobro ocediti, dodati izmrvljen sir, jaja, ovseno brašno, po potrebi malo soli i dobro sjediniti.
Luk iseckati sitno, propržiti dok ne postane staklast, dodati mleveno meso i pržiti dok ne dobije boju zatim ubaciti iseckan paradajz i ostaviti da se krčka poklopljeno 15 minuta, pred kraj skinuti poklopac i ostaviti da ispari voda, dodati začine po želji.
U podmazan pleh, moj je bio 30x20 ali preporučujem manji, rasporediti trećinu smese od tikvice, dodati nekoliko listova bosiljka, preko dodati polovinu smese sa mlevenim mesom, ponoviti još jednom postupak i za kraj dodati smesu sa tikvicama, posuti sa još malo ovsenog brašna.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni, 30 minuta ili malo duže.
Služiti uz kiselo mleko i salatu.
Нема коментара:
Постави коментар