субота, 29. јун 2024.

 Zdrava musaka sa tikvicama




Musaka koju možete jesti bez griže savesti! Lagana, ukusna, jednostavna za pripremu.


Sastojci:

4 veće tikvice ili 5 tikvica srednje veličine 

2 ljubičasta luka

700 g mlevenog mesa, koristim junetinu ili konjsko

200 ml light pavlake za kuvanje ili grčkog jogurta

2 jajeta

začini po želji


Preliv:

250 g Ella ili Top fit sira

2 jajeta 



Priprema:

Tikvice iseći na tanke kolutove debljine 3-4mm, posoliti i ostaviti da puste tečnost, 15- 20 minuta. Zatim ih ocedite od viška tečnosti.

Rernu uključite da se zagreje na 200°C.

Za to vreme propržiti iseckan luk, dodati meso, začine, pržiti dok meso ne dobije braonkastu boju.

Na dno vatrostalne posude 30x25 cm poređati kolutove tikvica, zatim rasporediti polovinu mesa, ponovo sloj tikvica- mesa i na kraju završiti sa tikvicama.



Umutiti pavlaku za kuvanje ili jogurt sa jajima, dodati malo soli, bibera, belog luka u prahu i preliti musaku.


Peći 35 minuta na 200°.

Zatim umutiti 2 jajeta i sir, preliti preko musake i ostaviti još 15- 20 minuta da se lepo zapeče.

Ohladiti i uživati u svakom zalogaju. 




Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Karpatska krempita sa voćem