Musaka koju možete jesti bez griže savesti! Lagana, ukusna, jednostavna za pripremu.
Sastojci:
4 veće tikvice ili 5 tikvica srednje veličine
2 ljubičasta luka
700 g mlevenog mesa, koristim junetinu ili konjsko
200 ml light pavlake za kuvanje ili grčkog jogurta
2 jajeta
začini po želji
Preliv:
250 g Ella ili Top fit sira
2 jajeta
Priprema:
Tikvice iseći na tanke kolutove debljine 3-4mm, posoliti i ostaviti da puste tečnost, 15- 20 minuta. Zatim ih ocedite od viška tečnosti.
Rernu uključite da se zagreje na 200°C.
Za to vreme propržiti iseckan luk, dodati meso, začine, pržiti dok meso ne dobije braonkastu boju.
Na dno vatrostalne posude 30x25 cm poređati kolutove tikvica, zatim rasporediti polovinu mesa, ponovo sloj tikvica- mesa i na kraju završiti sa tikvicama.
Umutiti pavlaku za kuvanje ili jogurt sa jajima, dodati malo soli, bibera, belog luka u prahu i preliti musaku.
Peći 35 minuta na 200°.
Zatim umutiti 2 jajeta i sir, preliti preko musake i ostaviti još 15- 20 minuta da se lepo zapeče.
Ohladiti i uživati u svakom zalogaju.
Нема коментара:
Постави коментар