Torta di Nada po receptu iz knjige "Jamie's Italy".
Mekan, mirisan, nežan i pufnast biskvit, veoma ukusan i jednostavan za pripremu.
U originalu se pravi sa grožđem, ja sam izabrala moje najdraže voće- borovnice.
Sastojci:
4 veća jajeta
250 g šećera
180 g maslaca sobne temperature
110 ml maslinovog ulja
150 ml mleka
1 vanilin šećer
400 g brašna (koristila sam T-400)
1,5 kašičica praška za pecivo
prstohvat morske soli
korica 2 limuna
korica 2 narandže
500- 600 g borovnica ili bobičastog voća po izboru
Priprema:
Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilom, dodati tečne sastojke, izmiksati smesu.
Dodati suve sastojke, sjediniti i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Za to vreme rernu zagrejte na 180°C.
Obložite pek papirom kalup prečnika 24 cm.
U testo dodajte 1/3 bobica i stavite u zagrejanu rernu na 15 minuta.
Zatim izvadite iz rerne, rasporedite preostalo voće, blago utisnite i vratite u rernu na još otprilike 25- 30 minuta, dok ne porumeni lepo, treba da dobije zlatno braon koricu.
Pečen kolac izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, zatim uživajte u ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар