субота, 29. јун 2024.

Torta di Nada







Torta di Nada po receptu iz knjige "Jamie's Italy".

Mekan, mirisan, nežan i pufnast biskvit, veoma ukusan i jednostavan za pripremu.

U originalu se pravi sa grožđem, ja sam izabrala moje najdraže voće- borovnice.


Sastojci:

4 veća jajeta

250 g šećera 

180 g maslaca sobne temperature 

110 ml maslinovog ulja

150 ml mleka

1 vanilin šećer 

400 g brašna (koristila sam T-400)

1,5 kašičica praška za pecivo 

prstohvat morske soli

korica 2 limuna 

korica 2 narandže 

500- 600 g borovnica ili bobičastog voća po izboru 


Priprema:

Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilom, dodati tečne sastojke, izmiksati smesu.

Dodati suve sastojke, sjediniti i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Za to vreme rernu zagrejte na 180°C.

Obložite pek papirom kalup prečnika 24 cm.

U testo dodajte 1/3 bobica i stavite u zagrejanu rernu na 15 minuta.

Zatim izvadite iz rerne, rasporedite preostalo voće, blago utisnite i vratite u rernu na još otprilike 25- 30 minuta, dok ne porumeni lepo, treba da dobije zlatno braon koricu.

Pečen kolac izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, zatim uživajte u ukusu.





Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Karpatska krempita sa voćem