субота, 20. април 2019.

Vanila rozen štangle sa malinama

Predivan kolač koji se topi u ustima, spoj vanile, malina, bele čokolade... Preporučujem svima koji vole kremaste, voćne, lagane kolače.

Sastojci:



Vanila fil:



Fil sa malinama*:



Glazura:

  • 100 g bele čokolade
  • 3 kašike ulja 


Prirema
Maline ubaciti u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na laganoj temperaturi otprilike 10 minuta, dok maline ne puste sok i šećer se ne rastopi potpuno. Puding izmešati sa vodom, da nema grudvica, i ubaciti pred kraj kuvanje malina, uz mešanje kuvati još nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Ohladiti.

Pomešati pudinge i gustin sa 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilin šeećrom. Kad provri sniziti temperaturu na srednju, dodati smesu sa pudingom i kuvati uz mešanje nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Prekriti streč folijom i ohladiti. Maslac, koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi, umutiti. Umutiti i ohlađen fil pa mu dodavati kašiku po kašiku maslaca.
Fil je isti kao za Jafa tortu.

Biće vam potrebno po 3 kašike fila, filovati na sledeći način:
1. kora- vanila fil
2. kora- fil sa malinama- vanila fil
3. kora- vanila fil
4. kora- fil sa malinama- vanila fil
5. kora- vanila fil
6. kora fil sa malinama- vanila fil
7. kora- vanila fil
8.kora + čokoladna glazura

Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač, dasku ili knjigu.
Sledećeg dana kolač izvaditi iz  frižidera i ostaviti da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi, zatim preliti glazurom.
U šerpici na najnižoj temperaturi istopiti 100g čokolade i 3 kašike ulja. Kad se čokolada istopi ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Nakon pola sata rozen kolač odložiti na hladno mesto. Kad se sve lepo stegne seći na željeni oblik. 
Ja sečem skalpelom štanglice  4 cm dužine i 2 cm širine. Seći u jednom potezu.



*Umesto malina možete koristiti drugo crveno voće.




1 коментар:

  1. Prvi put sam na tvom blogu, divne fotografije , recepti, jednom rečju,sve po mom ukusu. Pratimo se na instagramu, pa možeš posetiti moj blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.com/ i naravno zapratiti ako ti se dopadne !

    ОдговориИзбриши

Истакнути пост

Domaće krofne