понедељак, 1. април 2019.

Chocolate fantasy

Za prave ljubitelje čokolade! Predivan, mekan i nežan biskvit u kombinaciji sa kiselkastim pekmezom i fantastičnom čokoladnom kremom... Recept je sa Coolinarke.


Sastojci:
Kora

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 35 g kakao praha
  • 10 g brašna
  • prstohvat soli


Fil

  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 250 ml slatke pavlake


I još:

  • 5  kašika pekmeza od malina, kupina ili po želji
  • mlečna rendana čokolada


Priprema
1.Prvo sam pripremila kremu.
250 ml slatke pavlake zagrejati do vrenja ( ne treba da provri!), skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu, ostaviti da odstoji 5 minuta. Nakon tog vremena izmešati dok se pavlaka i čokolada ne sjedine lepo, zatim ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa prebaciti u frižider na nekoliko sati. Ako želite još bogatiji ukus možete dodati nekoliko kašika Nutelle ili nekog drugog krema. 

2.
Pleh od rerne 30x40 obložite pek papirom, rernu zagrejte na 220 stepeni.
Umutiti belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati 50 g šećera, sve vreme mutiti. Ostaviti sa strane.
Žumanca umutiti penasto, dok ne pobele, sa 100 g šećera.
Prosejati i sjediniti kakao, brašno i so.
U smesu sa žumancima dodati jednu trećinu smese sa kakaom i smese sa belancima, lagano izmešati špatulom. Isti postupak ponoviti još dva puta. Prebaciti smesu u pleh, ravnomerno rasporediti.
Peći na dnu rerne 5- 7 minuta. Gotovu koru odmah urolati pomoću vlažne krpe, usput odvojiti pek papir, ohladiti.
Kad se kora ohladila prvo je premažite pekmezom zatim čokoladnim filom koji ste umutili mikserom ( nekoliko kašika fila ostavite sa strane za premazivanje rolata).
Urolati, premazati ostatkom fila, po želji posuti rendanim mlečnom čokoladom.
Rolat dobro ohladiti pa uživati u ukusu.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Raffaello Cheesecake