понедељак, 1. април 2019.

Čokoladno- voćni minjoni

Da li volite minjone, preslatke i dekorativne mini tortice? Ja ih pravim po prvi put i oduševili su me! Predivna, mekana korica sa maslacem, belom čokoladom odlično se uklopila uz džem od maline i još glazura od crne čokolade... 


Sastojci :
  • 4 jajeta
  • 100 g kristal šećera
  • 60 g bele čokolade
  • 60 g maslaca
  • 70 g brašna

Za filovanje
bilo koji crveni džem/ pekmez, ja sam iskoristila od maline


Čokoladni preliv
  • 150 g čokolade
  • 6 kašika ulja
  • 30 g maslaca
  • Za ukrašavanje
  • 1 štangla bele čokolade
  • 1 kašika ulja
  • šarene perle 


Recepti

Belu čokoladu i maslac otopiti na pari i prohladiti ali ne sasvim.
Veliki pleh od rerne 30x40 obložiti pek papirom. Uključiti rernu da se zagreje na 200°C. Belanca mutiti dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodavati šećer i umutiti u sneg, dok se šećer ne otopi. Dodati žumanca i na kraju brašno. Umešati lagano špatulom otopljenu čokoladu i maslac, sjediniti i sipati u pleh, ravnomerno rasporediti. Peći 10 minuta ili malo duže, treba da porumeni.
Pečenu koru odmah izvaditi iz pleha i iseći na 3 dela po širini, otprilike na 13cm.
Skinuti pek papir i potpuno je ohladiti.
Kad je ohlađena premazati džemom, sve kore sem gornje, blago pritisnuti rukama. Obložiti streč folijom i odložiti nekoliko sati na hlađenje, najbolje preko noći. Kolač seći na kocke 3x3 ili ako volite manje ili veće.
Sutradan na laganoj temperaturi otopiti čokoladu, maslac i ulje, treba da bude sasvim tečno. Svaki minjon staviti na viljušku i prelivati kašikom čokoladom, na kraju nekoliko puta udariti o šerpicu da bi otresli višak čokolade. Ređati na tacnu obložen pek papirom da bi kasnije lakše odvojili. Višak čokolade ukloniti nožem. Po želji dodatno dekorisati otopljenim belom ili mlečnom čokoladom, ukrasiti perli ama ili pustiti mašti na volju!

Izvor: Coolinarka - Minjoni br. 4 - sne- noklica

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Raffaello Cheesecake