уторак, 9. април 2019.

Vaskršnje mini pavlove

Idealne za predstojeće praznike! Savršene beze korpice iliti slatka uskršnja jaja sa dodatkom limun šećera koji je učinio da moja kuhinja, dok su se korpice sušile, predivno miriše, a tek kako je poboljšao ukus! Fil je klasičan i provereno dobar, kuvana žumanca sa maslacem, uz dodatak slatke pavlake.. I još voće iz kompota kao što su kajsije ili breskve i savršena poslastica, a uz to dekorativna, je spremna! 
Inspiraciju sam našla kod @nesto_slatko_by_katarina bacite pogled jer ima sjajnih recepata!


Sastojci:

Beze korpice

Krema
Priprema
Rernu uključite na 140°C.
Belanca mutite otprilike 5 minuta, zavisi od jačine vašeg miskera, dok ne postanu čvrsta na dodir. Postepeno dodavati šećer i mutiti još 10 minuta. Na kraju dodati sirće i mutiti još malo, videćete kako će smesa dodatno da se zgusne. Treba da bude baš gusta i sjajna. Ubaciti smesu u poslastičarski vrećicu i na pek papiru oblikujte mala "gnezda", ostavite prostora u sredini svake korpice jer kasnije treba da filujete i stavite voćku. Između svakog "gnezda" ostavite razmak jer će narasti.
Sušiti 1h na 140°C. Na kraju ostaviti da se potpuno ohladi u rerni.
Priprema fila:
Žumanca umutiti penasto sa šećerom, dodati gustin, 200 ml mleka, dobro sjediniti da nema grudvica ostatak mleka staviti da provri. Kad provri malo vrelog mleka sipajte u smesu sa žumancima zatim sve naspite u provrelo mleko i kuvajte na nižoj temperaturi dok se ne zgusne. Gotov fil prekriti streč folijom i potpuno ohladiti.
Ohlađen fil mutiti dok ne postane kremast, zatim dodati umućen maslac sobne temperature, sjediniti pa dodati umućenu slatku pavlaku, mutiti još malo. Puniti beze korpice, a odozgo dodati kajsiju ili breskve koja će imitirati žumance. Voće iz kompota sam prethodno ocedila na ubrusu. Po želji možete dodati preliv za tortu, ako ne planirate brzo da ih pojedete!
U saradnji sa :

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne