уторак, 4. септембар 2018.

Sutlijaš


Savršeno kremast i mnogo ukusan!



Sastojci:
  • 200 g pirinča
  • prstohvat soli
  • vode po potrebi
  • 1 l mleka
  • 7- 8 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera ili cimet šećera
  • cimet
Pirinač oprati u nekoliko voda, nasuti u posudu u kojoj ćete kuvati, preliti vodom tek toliko da ogrezne i staviti da se kuva. Dodati prstohvat soli. Kad provri smanjiti temperaturu i dodavati po malo 1 dcl vode. Sve vreme mešati varjačom da ne zagori. Kad upije vodu dodavati takođe po malo 1l toplog mleka, nikako sve odjednom, treba lagano da se kuva i da bubri iliti upija mleko. Meni je bilo potrebno 20-25 minuta da skuvam sutlijaš. Pred kraj dodajte šećer, možete i vanilin šećer ili cimet šećer i kuvajte još 2 minuta.
Kad je kuvan poklopiti i ostaviti 10 minuta da odstoji pa sipajte u odgovarajuće posudice. Po želji ukrasite voćem, cimetom...
Ideja je sa coolinarke https://www.coolinarika.com/recept/828507/




 

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama