Krompir uglavnom kuvam ili pržim na domaćoj svinjskoj masti, a ovaj način sam pronašla kod Jeke na blogu http://jekinkapric.blogspot.com/2018/06/peceni-susam-krompir.html i oduševio nas! Krompir je pripremljen na zdrav način i mnooogo je ukusan! Probajte i uverite se i sami, garantujem da će vam se dopasti.
Q
Procediti i promešati sa smesom sa začinima.
Smesu sa začinima pravite tako što pomešate so, vegetu (ako volite), slatku alevu papriku, beli luk. bosiljak, kari, biber ili neke druge začine koje volite, susam i maslinovo ulje. Sve lepo izmešati.
Kad ste kromir obložili smesom sa svih starana prebacite u pleh obložen pek papirom, rasporediti maslac iseckan na kockice. prekriti folijom i peći 30 minuta na 200 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još neko vreme dok ne dobije lepu koricu,
Q
- 1 kg krompira (koristila sam beli)
- 1 kašičica soli (koristim morsku ili himalajsku so)
- malo slatke aleve paprike
- 2-3 čena iseckanog belog luka
- bosiljak, kari, biber
- 3-4 kašike maslinovog ulja (ekstra devičansko hladno ceđeno)
- 3 kašike susama
- 30 g maslaca
Procediti i promešati sa smesom sa začinima.
Smesu sa začinima pravite tako što pomešate so, vegetu (ako volite), slatku alevu papriku, beli luk. bosiljak, kari, biber ili neke druge začine koje volite, susam i maslinovo ulje. Sve lepo izmešati.
Kad ste kromir obložili smesom sa svih starana prebacite u pleh obložen pek papirom, rasporediti maslac iseckan na kockice. prekriti folijom i peći 30 minuta na 200 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još neko vreme dok ne dobije lepu koricu,
Нема коментара:
Постави коментар