субота, 22. септембар 2018.

Letnji sataraš

Rapsodija ukusa! Pored đakonija koje objavljujem ja sam pobornik zdrave ishrane i svakodnevno je pripremam, pošto vidim da vas i to interesuje objaviću ponekad i recepte tog tipa. Na mom meniju svakog dana su voće, povrće, meso, jaja, riba, žitarice, orašasti plodovi, a za moje najbliže pravim ono što oni vole ali ovaj sataraš je i njima na prvi zalogaj postao omiljen! 


Inspiraciju sam pronašla kod divne @nadafitt 




Sastojci:
2 manje glavice crvenog luka
2 manje šargarepe
1 veća tikvica
1 crvena paprika
2 veća paradajza
4 jajeta
so, biber, mirođija, kurkuma
ulje ili mast za prženje



Sitno iseckati luk, papriku, tikvicu, paradajz. Šargarepu izrendati.
Zagrejati ulje ili mast, dodati luk, propržiti, dodati šargarepu, izmešati, dodati tikvicu i papriku. Posoliti, dodati paradajz, dobro izmešati, poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi 15-20 min., uz povremeno mešanje. Dodati umućena jaja, biber, kuvati još 5-10 minuta. Pred kraj dodati kurkumu, mirođiju i uživati u ovoj odličnom jelu.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne