Još jedan predlog za ručak, ako volite ćufte ove punjene ćete obožavati!
Potrebno:
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati. Hleb natopiti mleko, ostaviti malo da odstoji, zatim ga ocediti i izmrviti.
U vangli sjediniti mleveno meso, jedno jaje, hleb, začine po želji, crni i beli luk.
Sve sastojke dobro sjediniti i rukama umesiti da bi se dobila kompaktna masa, podeliti na 8 jednakih delova.
Svaki deo rukama rastanjiti u pljeskavicu, na sredinu svake staviti jedan trougao topljenog sira, preklopiti mesom i zatvoriti lepo sa svih strana.
Ćufte uvaljati u brašno, u dva umućena jajeta pa u prezle.
Pržiti ih u ulju sa obe strane, dok lepo ne porumene. Vaditi ih na papirne ubruse da bi se ocedili od viška masnoće.
Poslužiti ih tople uz prilog po želji, ja sam uz krompir pire.
Izvor:
https://www.coolinarika.com/recept/fasiri-sa-sirom/
Potrebno:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 manja glavica luka
- 3 jajeta
- 150 g prezle
- 2 kriške hleba (bez korice)
- 8 troglova topljenog sira
- 2 čena belog luka
- origano, so, biber, začini po želji
- po potrebi brašno
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati. Hleb natopiti mleko, ostaviti malo da odstoji, zatim ga ocediti i izmrviti.
U vangli sjediniti mleveno meso, jedno jaje, hleb, začine po želji, crni i beli luk.
Sve sastojke dobro sjediniti i rukama umesiti da bi se dobila kompaktna masa, podeliti na 8 jednakih delova.
Svaki deo rukama rastanjiti u pljeskavicu, na sredinu svake staviti jedan trougao topljenog sira, preklopiti mesom i zatvoriti lepo sa svih strana.
Ćufte uvaljati u brašno, u dva umućena jajeta pa u prezle.
Pržiti ih u ulju sa obe strane, dok lepo ne porumene. Vaditi ih na papirne ubruse da bi se ocedili od viška masnoće.
Poslužiti ih tople uz prilog po želji, ja sam uz krompir pire.
Izvor:
https://www.coolinarika.com/recept/fasiri-sa-sirom/
Нема коментара:
Постави коментар