среда, 18. јул 2018.

Princes krofne sa pudingom

Kad su poslastice u pitanju, u mojoj porodici su na mestu br. 1 princes krofne pa zatim sve ostalo. Iz tog razloga princeze pravim često i na različite načine, najčešće fil pravim sa celim jajima ili samo sa žumancima ali se i ovaj način pokazao kao odličan, čak su svi tražili krofnu više! Da pređemo na recept:


Sastojci:

Za fil

  • 70 g brašna (koristim T-400)
  • 70 g gustina
  • 200 g šećera 
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 l mleka
  • 125 g maslaca 

Za testo

  • 250ml vode
  • 125ml ulja
  • prstohvat soli
  • 3 kašičice šećera
  • 150 g brašna
  • 4-5 jaja srednje veličine



Priprema:

Izmešati brašno, gustin, šećer, vanilin šećer i puding. Dodati 2dcl hladnog mleka i izmešajte tako da nema grudvica. Preostalih 8dcl mleka

staviti da se zagreje na najjačoj temperaturi ali ne da počne da vri! Kad mleko počne da se zagreva smanjiti temperaturu i dodati smesu od brašna, gustina, šećera i pudinga i mešati dok ne provri i ne počne da se zgušnjava, za to će biti potrebno 5- 6 minuta.

 Prekriti providnom folijom i ohladiti.

Za testo sipati u šerpicu vodu i ulje, šećer i so, sačekati da provri. Kad provri skloniti sa ringle i dodati brašno i sve dobro sjediniti dok se dobije gusta i kompaktna smesa. Kad se prohladi (potrebno je nekih 5-10 minuta) dodavati jaja, jedno po jedno i dobro izmešati, a za to vreme ukljućiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Napuniti špric sa zvedastim nastavkom i oblikovati krofnice na pek papiru. Peći 20 minuta na 200 stepeni, još 15 minuta na 150 i 5 minuta ostaviti u isključenoj rerni. Najbolje je vreme i temperatutu odrediti po poznavanju vaše rerne ali nikako je ne otvarajte prvih 30 minuta!

Gotove krofnice kratko prohladiti, seći reckastim nožem pa ih ostaviti da se skroz ohlade. 
U fil, koji smo ostavili da se ohladi, dodati umućen maslac i sve dobro izmiksati, puniti špric i filovati krofne. Gotove posuti prah šećerom i uživati u ukusu!



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama