Sastojci:
•700 g mešanog mlevenog mesa
•jedno deblje parče hleba (bez kore)
•1 jaje
•malo mleka (oko 1dcl)
•1 glavica crnog luka
•2-3 čena belog luka
•1 kašika pikant senfa (ili klasičan)
•so, biber, začin, origano
I još:
• 150 g kačkavalja
- 200- 300 g pire krompir
- kečap
Skuvati krompir, propasirati, dodati so i biber, ohladiti. Ja nisam imala mnogo vremena tako da sam spremila instant pire ( plus voda, mleko, maslac) i zato mi je malo iscurelo iz rolata, a vi kako volite.
Hleb preliti mlekom, ostaviti neko vreme da lepo upije tečnost. Izgnječiti ga, dodati sitno seckani crni i beli luk, meso, jedno jaje, senf i začine, dobro izmešati.
Staviti na nauljenu alu foliju, prstima ili oklagijom oblikovati pravougaonik. Ravnomerno rasporediti rendani kačkavalj, preko premazati krompir pire, dobro zatvoriti sa svih strana i lepo "ušuškati" u foliju. Peći na 200°C 30minuta, posle toga otvoriti foliju, premazati kečapom pa zapeći još 20ak minuta. Rolat prohladiti pa seći i služiti.
- Ako vam se učini da smesa nije dovoljno čvrsta za oblikovanje, dodajte nekoliko kašika prezli.
- Ne morate premazivati kečapom, možete rolat "uviti" sa šnitama slanine.
- Takođe u rolat možete dodati povrće koje volite i to prvo povrće, kačkavalj pa pire.
Нема коментара:
Постави коментар