Ova torta je nastala sasvim slučajno jer već neko vreme čitam o Vincini korama, kako su lepe i sočne i rešila sam i ja da ih isprobam... Prvo sam kupila njih, ali svetle jer nisam našla tamne, i tek onda našla ovaj super recept! Za pripremu je potrebno tek nekih 20ak minuta, malo sastojaka, a izdašna je i mnogo ukusna!
Sastojci:
I fil
II fil + dekoracija
Kore natopiti čokoladnim mlekom, za svaku koru odvojiti po 200 ml.
Kašikom/varjačom lagano sjediniti plazmu, kiselu pavlaku i šećer u prahu, mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom, po uputstvu sa kesice.
Ređati sledećim redom kora- fil sa plazmom- šlag- kora i tako dok ne potrošite materijal. Za kraj premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.
Sastojci:
- 1 pakovanje tamnih Vincini kora (ja sam koristila svetle ali sam pročitala da su tamnije ukusnije)
- 600 ml čokoladnog mleka (može i 300 ml, 100 ml po kori)
I fil
- 300 g mlevene plazme
- 250 g šećera u prahu
- 4 čaše kisele pavlake od 20% mm (čaša je 180 g )
II fil + dekoracija
- 500 g belog šlag krema (ja sam smanjila na 350g) ili slatka pavlaka
- po potrebi kisela voda
Kore natopiti čokoladnim mlekom, za svaku koru odvojiti po 200 ml.
Kašikom/varjačom lagano sjediniti plazmu, kiselu pavlaku i šećer u prahu, mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom, po uputstvu sa kesice.
Ređati sledećim redom kora- fil sa plazmom- šlag- kora i tako dok ne potrošite materijal. Za kraj premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.
Нема коментара:
Постави коментар