недеља, 3. јун 2018.

Karamel Cheesecake

Za sve ljubitelje karamela! Nas je ovaj cheesecake prijatno iznenadio, uživali smo u svakom zalogaju! Savršen spoj krem sira, slatke pavlake i karamela, a poslastica ne bi bila savršena bez proverenih proizvoda kao što su Dr. Oetker mleveni beli želatin i Kremfix.

Potrebno:
Podloga
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
po potrebi gazirani sok od narandže

Fil
400 g krem sira
350 g karamel bombona
250 ml mleka
300 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfix
1 kesica Dr. Oetker mleveni beli želatin

Glazura
100 g bele čokolade
3 kašike ulja
*sledeći put bih ipak 150 g čokolade i 60 ml ulja.
Priprema
Za podlogu izmešati mleveni keks i maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi, ako smesa nije kompaktna i pogodna za oblikovanje dodati malo soka od narandže. Utisnite u kalup i malo podignite smesu uz ivicu (ja sam zaboravila da to uradim). Odložite na hlađenje dok pripremate fil. Koristila sam kalup veličine 24cm.

Za kremu rastopite na laganoj temperaturi karamele u mleku i ostavite da se potpuno ohladi.
Želatin rastopite u 4 kašike hladne vode, ostavite da nabubri 10 minuta.
Umutite slatku pavlaku, dodajte kremfix i još kratko mutite.
U drugoj posudu umutite krem sir,  dodajte ohlađene karamele u mleku i sve lagano sjedinite varjačom. Dodajte kašiku po kašiku slatke pavlake,dobro sjedinite i na kraju zagrejte želatin koliko samo da se rastopi, dodajte mu kašiku fila, izmešajte, zatim sve to naspite u posudu sa filom i sjedinite. Izlijte na podlogu od keksa i odložite na hlađenje. Kad se stegne prelijte glazurom i vratite na hlađenje još nekoliko sati, najbolje preko noći.
Što se glazure tiče, na nižoj temperaturi rastopiti čokoladu i ulje.

Uživajte u savršenoj karamel poslastici!
Izvor:
https://www.coolinarika.com/recept/silvin-karamelko-ili-caramel-cheesecake/

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama