Mirisna, mekana, sočna... Zaista odlična pita! Po prvi put pravim na ovaj način, jednostavna je, a rezultat je više nego dobar. Napravite pa procenite i sami!
Testo:
Preliv:
Priprema:
U dublju vanglu staviti izmrvljeni kvasac, dodati kašičicu soli i kašičicu šećera.
Dodavati po malo vode i mešati da se kvasac rastopi, postepeno dodati svu vodu. Posebno umutiti jaja i dodati u smesu. Zatim dodavati po malo brašna i mesiti dok ne dobijete lepljivo testo. Izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i mesiti 5-6 minuta dok ne dobijete glatko testo, po potrebi dodavati još brašna.
Na dno posude nasuti kašiku ulja, razmazati i preko staviti testo, pokriti čistom krpom i ostavtit da odmara 40 minuta.
Testo podeliti na 3 jednake loptice.
Svaku lopticu rasklagijati tanko, premazati otopljenim i prohlađenim margarinom, posuti sirom i urolati.
Rolat još malo razvući i saviti kao kad cedite krpu.
Na pleh obložen pek papirom poređati rolate, prvo u sredinu pa okolo, gde završi jedna kora staviti drugu. Pokriti krpom i ostaviti još 20 minuta da odmara na toplom.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Pripremiti preliv tako što ćete umutiti jaja, dodati mleko i šećer i preliti ravnomerno preko pite.
Peći dok ne porumeni lepo, meni je bilo potrebno 45 minuta.
Pečenu pitu prekriti krpom i ostaviti 15 ak minuta da se prohladi, zatim seći i služiti.
Izvor:https://www.coolinarika.com/recept/822351/
Testo:
- 300 g brašna + oko 100 g za mešenje i posipanje
- 2 jajeta
- 125 ml hladne vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 5 g svežeg kvasca
- 1 kašika ulja
- 250 g sira (koristila sam mladi, kravlji a u originalu je ovčiji)
- 50 g otopljenog Vital margarina za sve namene
Preliv:
- 1 jaje
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
Priprema:
U dublju vanglu staviti izmrvljeni kvasac, dodati kašičicu soli i kašičicu šećera.
Dodavati po malo vode i mešati da se kvasac rastopi, postepeno dodati svu vodu. Posebno umutiti jaja i dodati u smesu. Zatim dodavati po malo brašna i mesiti dok ne dobijete lepljivo testo. Izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i mesiti 5-6 minuta dok ne dobijete glatko testo, po potrebi dodavati još brašna.
Na dno posude nasuti kašiku ulja, razmazati i preko staviti testo, pokriti čistom krpom i ostavtit da odmara 40 minuta.
Testo podeliti na 3 jednake loptice.
Svaku lopticu rasklagijati tanko, premazati otopljenim i prohlađenim margarinom, posuti sirom i urolati.
Rolat još malo razvući i saviti kao kad cedite krpu.
Na pleh obložen pek papirom poređati rolate, prvo u sredinu pa okolo, gde završi jedna kora staviti drugu. Pokriti krpom i ostaviti još 20 minuta da odmara na toplom.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Pripremiti preliv tako što ćete umutiti jaja, dodati mleko i šećer i preliti ravnomerno preko pite.
Peći dok ne porumeni lepo, meni je bilo potrebno 45 minuta.
Pečenu pitu prekriti krpom i ostaviti 15 ak minuta da se prohladi, zatim seći i služiti.
Izvor:https://www.coolinarika.com/recept/822351/
Нема коментара:
Постави коментар