среда, 27. јун 2018.

Jednostavni kroasani

Spolja hrskavi, a unutra meki, ukusni, lisnati...


Sastojci:
-pola kocke svežeg kvasca ili pola kesice suvog kvasca
-1 kašika kristal šećera
-75ml toplog mleka


Za testo
-500 g brašna

-1 kašičica soli
-75 ml ulja
-250 ml toplog mleka
-125 g Vitalfit margarina


Za premazivanje
-2 žumanceta
-malo mleka
-susam ili po želji razne semenke.... 


Priprema:
Prvo pripremiti kvasac tako sto ćete ga izmrviti i preliti toplim mlekom i dodati šećer. Ostaviti ga da nadodje, nekih 10ak minuta.
U dublju vanglu prosejati 500 g brašna, sipati nadošli kvasac, dodati so, ulje i mleko, po potrebi dodati jos brašna  i umesiti glatko testo. Ostaviti ga na toplom da naraste, 40 minuta.
Nadošlo testo rasklagijati i preko narendati margarin iz frižidera. Lagano premazati nožem da svuda bude ravomerno, urolati  pa iseći na dva jednaka dela. Svaki deo oblikovati u loptu pa rasklagijati tanko i seći na trouglove, filovati po želji pa urolati kroasane.



 Premazati žumancima umućenim sa malo mleka, ako pravite slane posuti susamom. Peći 10-15 minuta na 200 stepeni. 
Od ove količine dobila sam dva pleha, drugi nije bio pun. 



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama