Oduševio me precizan recept, testo koje se lako mesi, a kad se ispeku divne su i mekane i takve ostaju i sutradan... Jedne od najlepših koje sam napravila! Recept je sa coolinarke https://www.coolinarika.com/recept/puter-kiflice-sa-sirom/
Sastojci:
Za fil
Za premazivanje
Izmeriti brašno, prosejati dva puta zbog uspešnijeg dizanja testa i ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi.
U brašno dodajte kvasac, šećer, so, mleko, žumanca i ulje. Mesite testo 10 minuta (ručno li mikserom). Testo se ne lepi za prste i veoma je lako oblikovati ga. Prekrijte ga čistom krpom i ostavite 30-40 minuta na toplom, da lepo naraste.
Za to vreme umutiti sir i žumanca, po potrebi dodati soli.
Testo izručiti na pobrašnjenu površinu, podeliti na 4 dela iste veličine i razvući na željenu debljinu. Isecite na 8 delova i filujte. Ređajte u pleh i premažite žumancetom umućenim sa kašikom ulja, pospite susamom. Preko kiflice narendajte ili iseckajte maslac.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni tačno 20 minuta.
Pečene kiflice ostavite 10ak minuta u plehu prekrivene čistom krpom.
Od ove mere dobićete 32 kiflice.
Što se mene tiče, ove kiflice su mi već na prvi zalogaj postale omiljene i preporučujem ih svim ljubiteljima kiflica!
Sastojci:
- 500 g brašna T-400 (meko)
- 7 g suvog kvasca (Dr. Oetker) ili 20 g svežeg kvasca (ja koristim suvi)
- 1 i po kašičica soli
- 1 i po kašičica šećera
- 250 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja
- 2 žumanca
Za fil
- 250 g sira
- 2 žumanca
Za premazivanje
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- ili jedno celo jaje+ malo mleka
- susam
- 100- 120 g maslaca
Izmeriti brašno, prosejati dva puta zbog uspešnijeg dizanja testa i ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi.
U brašno dodajte kvasac, šećer, so, mleko, žumanca i ulje. Mesite testo 10 minuta (ručno li mikserom). Testo se ne lepi za prste i veoma je lako oblikovati ga. Prekrijte ga čistom krpom i ostavite 30-40 minuta na toplom, da lepo naraste.
Za to vreme umutiti sir i žumanca, po potrebi dodati soli.
Testo izručiti na pobrašnjenu površinu, podeliti na 4 dela iste veličine i razvući na željenu debljinu. Isecite na 8 delova i filujte. Ređajte u pleh i premažite žumancetom umućenim sa kašikom ulja, pospite susamom. Preko kiflice narendajte ili iseckajte maslac.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni tačno 20 minuta.
Pečene kiflice ostavite 10ak minuta u plehu prekrivene čistom krpom.
Od ove mere dobićete 32 kiflice.
Što se mene tiče, ove kiflice su mi već na prvi zalogaj postale omiljene i preporučujem ih svim ljubiteljima kiflica!
Нема коментара:
Постави коментар