недеља, 22. април 2018.

Savršene puter kiflice sa sirom

Oduševio me precizan recept, testo koje se lako mesi, a kad se ispeku divne su i mekane i takve ostaju i sutradan...  Jedne od najlepših koje sam napravila! Recept je sa coolinarke https://www.coolinarika.com/recept/puter-kiflice-sa-sirom/



Sastojci: 
  • 500 g brašna T-400 (meko)
  • 7 g suvog kvasca (Dr. Oetker) ili 20 g svežeg kvasca (ja koristim suvi)
  • 1 i po kašičica soli
  • 1 i po kašičica šećera
  • 250 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 žumanca

Za fil
  • 250 g sira
  • 2 žumanca

Za premazivanje
  • 1 žumance
  • 1 kašika ulja
  • ili jedno celo jaje+ malo mleka
  • susam
I još:
  • 100- 120 g maslaca

Izmeriti brašno, prosejati dva puta zbog uspešnijeg dizanja testa i ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi.
U brašno dodajte kvasac, šećer, so, mleko, žumanca i ulje. Mesite testo 10 minuta (ručno li mikserom). Testo se ne lepi za prste i veoma je lako oblikovati ga. Prekrijte ga čistom krpom i ostavite 30-40 minuta na toplom, da lepo naraste.
Za to vreme umutiti sir i žumanca, po potrebi dodati soli.
Testo izručiti na pobrašnjenu površinu, podeliti na 4 dela iste veličine i razvući na željenu debljinu. Isecite na 8 delova i filujte. Ređajte u pleh i premažite žumancetom umućenim sa kašikom ulja, pospite susamom. Preko kiflice narendajte  ili iseckajte maslac.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni tačno 20 minuta.
Pečene kiflice ostavite 10ak minuta u plehu prekrivene čistom krpom.
Od ove mere dobićete 32 kiflice.
Što se mene tiče, ove kiflice su mi već na prvi zalogaj postale omiljene i preporučujem ih svim ljubiteljima kiflica!






Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne