среда, 11. април 2018.

Eurokrem- griz muffins

Jednostavni, dekorativni i ukusni, od sastojaka koje uvek imate u vašoj kuhinji! Posebno mi se dopada fino punjenje od griza, a original recept je na coolinarci https://www.coolinarika.com/recept/eurokrem-muffini-s-grizom/?meta_refresh=1


Sastocji za 15 mafina:
  • 250 g brašna
  • 90 g šećera (u original receptu ide 80 g šećera, ja sam dodala malo više ali ipak su nedovoljno slatki, tako da preporučujem da stavite više šećera- po vašem ukusu)
  • 50 kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jajeta
  • 150 ml mleka
  • 100 ml ulja
  •  2 kašike tamnog eurokrema
  • 1 kesica rum šećera

Punjene
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 2 kašike belog eurokrema
  • nekoliko kapi ekstrakta vanile
* sledeći put obavezno dodajem i u ovaj deo šećer!

Dekoracija
  • 15 kockica čokolade
  • kako mrvice, šarene mrvice, rendana čokolada...

Priprema

Prvo pripremiti fil. Pomešati griz sa 5-6 kašika mleka, ostatak mleka staviti da provri. Kad provri, dodati smesu sa grizom, smanjiti tempraturu i kuvati dok se ne zgusne. Sve vreme mešati, da ne zagori. Skinuti sa ringle i odmah dodati eurokrem i vanilu, sve dobro sjediniti. Ostaviti da se prohladi.

U jednoj vanglici pomešati sve suve sastojke. U drugoj vanglci pomešati jaja, mleko, ulje, dodati eurokrem i još malo izmešati, zatim dodati suve sastojke i sve kratko umutiti žicom, da se lepo sjedini.

U kalup poređati papirne korpice i svaku napuniti do pola tamnom smesom, u sredinu staviti kašičicu smese sa grizom, zatim do vrha napuniti tamnom smesom.

Peći 20 minuta na 200 stepeni.
Pečene mafine izvaditi iz rerne i na svaki staviti po kockicu čokolade. Kad se čokolada otopi samo je kašičicom razmažite po mafinu,dekorisati po želji. 
Prohladiti i služiti.



2 коментара:

  1. Одговори
    1. To je Dr. Oetker-ov dodatak za kolače, imate u svim snabedevnijim radnjama... Mada, možete koristiti i rum, ili ekstrakt ruma, a i ne morate uopšte stavljati rum! Lep pozdrav 😊

      Избриши

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama