Jednostavni, dekorativni i ukusni, od sastojaka koje uvek imate u vašoj kuhinji! Posebno mi se dopada fino punjenje od griza, a original recept je na coolinarci https://www.coolinarika.com/recept/eurokrem-muffini-s-grizom/?meta_refresh=1
Sastocji za 15 mafina:
Punjene
Dekoracija
Priprema
Prvo pripremiti fil. Pomešati griz sa 5-6 kašika mleka, ostatak mleka staviti da provri. Kad provri, dodati smesu sa grizom, smanjiti tempraturu i kuvati dok se ne zgusne. Sve vreme mešati, da ne zagori. Skinuti sa ringle i odmah dodati eurokrem i vanilu, sve dobro sjediniti. Ostaviti da se prohladi.
U jednoj vanglici pomešati sve suve sastojke. U drugoj vanglci pomešati jaja, mleko, ulje, dodati eurokrem i još malo izmešati, zatim dodati suve sastojke i sve kratko umutiti žicom, da se lepo sjedini.
U kalup poređati papirne korpice i svaku napuniti do pola tamnom smesom, u sredinu staviti kašičicu smese sa grizom, zatim do vrha napuniti tamnom smesom.
Peći 20 minuta na 200 stepeni.
Pečene mafine izvaditi iz rerne i na svaki staviti po kockicu čokolade. Kad se čokolada otopi samo je kašičicom razmažite po mafinu,dekorisati po želji.
Prohladiti i služiti.
Sastocji za 15 mafina:
- 250 g brašna
- 90 g šećera (u original receptu ide 80 g šećera, ja sam dodala malo više ali ipak su nedovoljno slatki, tako da preporučujem da stavite više šećera- po vašem ukusu)
- 50 kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 kašike tamnog eurokrema
- 1 kesica rum šećera
Punjene
- 200 ml mleka
- 4 kašike pšeničnog griza
- 2 kašike belog eurokrema
- nekoliko kapi ekstrakta vanile
Dekoracija
- 15 kockica čokolade
- kako mrvice, šarene mrvice, rendana čokolada...
Priprema
Prvo pripremiti fil. Pomešati griz sa 5-6 kašika mleka, ostatak mleka staviti da provri. Kad provri, dodati smesu sa grizom, smanjiti tempraturu i kuvati dok se ne zgusne. Sve vreme mešati, da ne zagori. Skinuti sa ringle i odmah dodati eurokrem i vanilu, sve dobro sjediniti. Ostaviti da se prohladi.
U jednoj vanglici pomešati sve suve sastojke. U drugoj vanglci pomešati jaja, mleko, ulje, dodati eurokrem i još malo izmešati, zatim dodati suve sastojke i sve kratko umutiti žicom, da se lepo sjedini.
U kalup poređati papirne korpice i svaku napuniti do pola tamnom smesom, u sredinu staviti kašičicu smese sa grizom, zatim do vrha napuniti tamnom smesom.
Peći 20 minuta na 200 stepeni.
Pečene mafine izvaditi iz rerne i na svaki staviti po kockicu čokolade. Kad se čokolada otopi samo je kašičicom razmažite po mafinu,dekorisati po želji.
Prohladiti i služiti.
Kakav je to rum secer?
ОдговориИзбришиTo je Dr. Oetker-ov dodatak za kolače, imate u svim snabedevnijim radnjama... Mada, možete koristiti i rum, ili ekstrakt ruma, a i ne morate uopšte stavljati rum! Lep pozdrav 😊
Избриши