Priprema je krajnje jednostavna, a rezultat je odličan. Sočan, mek,
neodoljiv, a ključni sastojak je Mayovita delikates majonez koji kolaču
daje nepohodnu vlažnost.
Ako volite da eksperimentišete preporučujem ovaj kolač!
Sastojci:
Dekoracija
Priprema
U dubljoj posudi sjedinite brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale suve sastojke, izmešajte, zatim dodajte majonez i vodu, vanilu, mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pecite 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Moja rerna je jača tako da sam pekla 15 minuta na 200°C i 10 na 150°C.
Kolač prohladite pa pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom i poslužite uz sezonsko voće.
Ako volite da eksperimentišete preporučujem ovaj kolač!
Sastojci:
- 2 šolje brašna T-400
- 1 šolja šećera (ili više ako volite slađe)
- 5 kašika kvalitetnijeg kakaoa
- 1 šolja vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g Mayovita delikates majoneza
- 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer
Dekoracija
- prah šećer ili čokoladna glazura
Priprema
U dubljoj posudi sjedinite brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale suve sastojke, izmešajte, zatim dodajte majonez i vodu, vanilu, mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pecite 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Moja rerna je jača tako da sam pekla 15 minuta na 200°C i 10 na 150°C.
Kolač prohladite pa pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom i poslužite uz sezonsko voće.
Нема коментара:
Постави коментар