уторак, 24. април 2018.

Čokoladni kolač

Priprema je krajnje jednostavna, a rezultat je odličan. Sočan, mek, neodoljiv, a ključni sastojak je Mayovita delikates majonez koji kolaču daje nepohodnu vlažnost.
Ako volite da eksperimentišete preporučujem ovaj kolač!



Sastojci:

  • 2 šolje brašna T-400
  • 1 šolja šećera (ili više ako volite slađe)
  • 5 kašika kvalitetnijeg kakaoa
  • 1 šolja vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g Mayovita delikates majoneza
  • 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 vanilin šećer
*šolja je od 2dcl

Dekoracija


  • prah šećer ili čokoladna glazura


Priprema

U dubljoj posudi sjedinite brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale suve sastojke, izmešajte, zatim dodajte majonez i vodu, vanilu, mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pecite 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Moja rerna je jača tako da sam pekla 15 minuta na 200°C i 10 na 150°C.
Kolač prohladite pa pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom i poslužite uz sezonsko voće.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama