Zdrav, ukusan i jednostavan obrok, ako koristite posnu testeninu i izbacite parmezan dobićete posno jelo. Ideja je sa Coolinarke, od Pomoravke.
Sastojci (vi količinu prilagodite vašim potrebama) :
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- 100 g brokoli
- 100 g leblebija iz konzerve
- 50 g integralne testenine od spelte
- parmezan
- morska so sa tartufima
Testeninu pripremite po uputstvu sa pakovanja. Ostavite sa strane 20- 30 ml vode u kojoj ste kuvali testeninu.
Brokoli prelijte hladnom vodom, dodajte malo sode bikarbone i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite i iskidajte na manje cvetice i ubacite u posoljenu, ključalu vodu. Kuvajte 4 minuta zatim stavite pod mlaz ledene vode da bi se prekino proces kuvanja, ocedite.
Brokoli prelijte hladnom vodom, dodajte malo sode bikarbone i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite i iskidajte na manje cvetice i ubacite u posoljenu, ključalu vodu. Kuvajte 4 minuta zatim stavite pod mlaz ledene vode da bi se prekino proces kuvanja, ocedite.
Leblebiju isperite, ocedite.
Beli luk iseckajte, ubacite u tiganj u koji ste nasuli malo maslinovog ulja, zagrejte dok beli luk ne zamiriše- Dodajte brokoli, propržite, zatim leblebiju i isto propržiti i na kraju oceđenu pastu i onu vodu koju ste ostaviti sa strane, sve još kratko propržite. Na kraju sam dodala malo morske soli. Služite toplo i pospite parmezanom. Možete dodati i peršun, limunov sok...
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.