Za ovu super jednostavnu tortu potrebno vam je samo 15 minuta! Bez uključivanja rerne, još ako imate mikser sa posudom onda ne morate skoro ništa da radite. Potrebno je samo dobro je ohladiti. Moram da napomenem da se koristi puding koji se ne kuva, ne preporučujem da se pravi sa običnim pudingom jer nećete dobiti ovakvu kremu. Već sam pravila slične poslastice, u pitanju su Kolač sa keksom i puding kremom i Najkremastija čoko plazma torta.
Koristila sam ovaj krem puding.
Sastojci:
Podloga
- 250 g mlevene plazme
- 125 g maslaca
- 5-6 kašika mleka ili više, po potrebi
Fil
- 500 ml slatke pavlake (biljnu sam koristila)
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 2 krem pudinga sa ukusom vanile koji se ne kuvaju (koristila sam Dr. Oetker, 2x50g)
Dodatno:
- 50- 100g rendane bele čokolade
Maslac otopiti na srednjoj temperaturi, malo prohladiti, dodati mlevenu plazmu, sjediniti i dodavati mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta.
Smesu utapkati prstima u kalup prečnika 24 cm.
Odložite u frižider dok pripremate fil.
U dublju vanglu ili posudu od miksera naspite mleko, slatku pavlaku, kristal šećer, krem puding, sve zajedno mutite tačno 5 minuta!
Fil rasporediti preko podloge od plazme,
odozgo dodati rendanu čokoladu i odložite na hlađenje na nekih 4, 5 h ili duže, najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Napomene:
Nekima je ovaj kolač uspeo, a nekima nažalost nije. Da bi uspeo obavezno morate koristiti krem puding koji se NE kuva, slatka pavlaka mora biti dobro ohlađena, morate mutiti 5 minuta i tortu dobro ohladiti!
Нема коментара:
Постави коментар