четвртак, 24. октобар 2019.

Ovsena kaša sa rogačem


"Žmirim na mladom proljetnom suncu i osjećam da sad već životu ne treba tražiti drugog cilja ni dubljeg smisla. Vedar sunčani dan, i kora hljeba, i krpa neba sa šakom zvijezda nad glavom - i ja ne mogu da zamislim veće ni stvarnije sreće: sve želje šute i čula dremlju, a misli imaju prazničko ruho i bijele skrštene ruke.

Na koncu sviju staza stoji šutnja i mir sa svime: široki mir sa bolom, s lju
dima, sa životom - sa samim sobom. U meni tišina, nada mnom podne bez ruba, uokolo prizori zemlje u dobroj poplavi sunca.

Zar se na tako malo sav život sveo? Je li to starost, preživjelost, umor? Ili posljednja, vrhovna mudrost: krajnja odreka svega? Ne znam. Osjećam samo da nema stvarnijeg dobra od toga: mir sa radošću, s bolom - i preplavljenost suncem."
  
Vladan Desnica



Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike mlevenih ovsenih pahulja
  • 1 kašika ovsenih mekinja
  • 1 kašičica lanenog semena
  • 1 kašičica rogača

Skuvati kašu od navedenih sastojaka- od trenutka kad počne da vri smanjiti temperaturu na srednju i kuvati 5 minuta uz mešanje, da ne zagori.
U smesu sam dodala pola ispasirane banane, a odozgo voće po želji, kašičicu kikiriki putera, mleveni pečeni lešnik ...

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake