понедељак, 28. октобар 2019.

Jaffa rozen kolač


Ako ove godine želite da isprobate neke nove sitne kolače, jedan od mojih predloga je upravo ovaj kolač, neodoljiva kombinacija pomorandže i čokolade! Ukusom podseća na čuvenu Jaffu i baš je fin i mekaaan.. Verujem da će oduševiti sve koji ih probaju! Preporučujem Dr. Oetker Rozen kore jer sa drugim korama nisam imala dobra iskustva, a žilave rozen štangle  niko ne voli.. 

Sastojci :
300 ml vode
200 g šećera 
250 g maslaca ili margarina 
200 g čokolade za kuvanje
1 pomorandža 
300 g mlevenog keksa 
50 g pečenog, mlevenog lešnika 
Glazura
100 g čokolade za kuvanje 
1 kašika masti 

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore (430 g)
(u pakovanju ima 8 kora) 

Priprema 
U šerpicu nasuti vodu, dodati šećer i od trenutka kad počne da vri kuvati 3-5 minuta. 
Skinuti sa ringle i u vrelo umešati maslac i čokoladu, mešati dok se ne rastopi. Dodati keks, lešnike, rendanu koru od pomorandže i sok od pomorandže ( ili možete kao ja ubaciti pomorandžu u blender i dobro izmiksati) i sve sjediniti. Toplim filom filovati kore, sve sem poslednje. Prekriti prozirnom folijom i odložiti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, možete gore staviti nešto da ravna kolač npr. knjigu ili kuhinjsku dasku. 
Sledećeg dana kolač izvaditi iz frižidera i ostaviti da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi, zatim preliti glazurom.
U šerpici na najnižoj temperaturi istopiti 100g čokolade i 1 kašiku masti. Kad se čokolada istopi ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Nakon pola sata rozen kolač odložiti na hladno mesto. Kad se sve lepo stegne seći na željeni oblik. 
Ja sečem skalpelom štanglice 4 cm dužine i 2 cm širine. Seći u jednom potezu.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne