петак, 11. јануар 2019.

Magične mini pavlove




Ukoliko želite da oduzmete dah vašim gostima obavezno im napravite ove  mini pavlove! Preeedivne,  prozračne i lagane, spolja hrskave, a tope se u ustima, i pored svega toga efektnog su izgleda. Pavlovu najviše  volim sa crvenim voćem ali ovog puta sam se odlučila za kombinaciju sa džemom Magija zalogaja  i ukus me oduševio! Izuzetno lepo se uklopio Niskokalorični džem od bundeve sa đusom, kao i Pekmez od šljiva sa mentom, ali Ekstra džem borovnica sa lavandom je brutalno dobar! Potpuno prirodan džem i neobičan spoj ukusa, predivna ambalaža, a posebno mi se dopadaju preslatke male teglice koje su ujedno prava riznica vitamina i antioksidansa. Nabavite i vi svoju teglicu čiste magije i isprobajte nove ukuse kao i ove fantastične pavlove.

Sastojci:

  • 2 belanca
  • 100 g kristal šećera
  • pola kašičice alkoholnog sirćeta
  • pola kašičice gustina
  • nekoliko kapi arome vanile 


Fil

  • 3 žumanca
  • 250 ml mleka
  • nekoliko kapi arome vanile
  • 65 g kristal šećera (ili manje, po ukusu)
  • 30 g maslaca
  • 25 g gustina


I još

  • 100 g šlaga ili slatke pavlake preporučujem mlečnu)
  • Džem Magija zalogaja


Priprema

Rernu zagrejati na 150 stepeni.
Belanca  mutiti dok ne postanu čvrsta na dodir, zatim postepeno dodajte šećer i mutite na srednjoj brzini. Kad ubacite šećer mutite još neko vreme na najjačoj brzini dok se šećer potpuno ne otopi. Zatim dodajte sirće, vanilu i gustin i miksajte još minut- dva. Meni je ukupno bilo potrebno malo više od 10 minuta.
Kašičicom vadite smesu na pleh obložen pek papirom, oblikujte manji krug i u sredini napravite udubljenje. Kad ih ubacite u rernu smanjite temperaturu na 100 stepeni i sušite pavlove 90 minuta. Nakon tog vremena otvorite rernu  i ostavite da se potpuno ohlade.

FIl pripremate tako što umutite lagano žumanca i šećer, dodate aromu valnile, gustin, 100 ml mleka i dobro izmešate da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri, kad provri naspite malo u smesu sa žumancima, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta na srednoj temperaturi dok se ne zgusne, sve vreme mešajte da ne zagori. Skinite sa ringle i odmah u vrelo umešajte maslac. Prekrijte fil streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Kad se ohladi umutite smesu mikserom i napunite špric za dekoraciju.
Šlag ili slatku pavlaku umutite onako kako to inače radite.
Na pavlove stavite po kašičicu džema, fil sa žumancima, preko šlag ili slatku pavlaku, opet malo džema i dekoraciju po želji. Ja sam iskoristila seckane, pečene lešike i rendanu pomorandžu.
Pavlove dobro ohladite i uživajte u magičnim zalogajima!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne