недеља, 28. јануар 2018.

Pasta sa mlevenim mesom

Jedno od mojih omiljenih jela!


Sastojci:
  • 400 g špageta
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 400 ml paradajz pelata
  • oko 50 ml mleka
  • parmezan
  • kašičica smeđeg šećera
  • so, biber, začin, bosiljak


Propržiti sitno isecakan crveni luk, dodati iseckan beli luk, rendanu šargarepu i mleveno meso. Dodati malo mleka i dinstati dok mleko ne ispari. Dodati pelat, posoliti, pobiberiti, dodati bosiljak. Kuvati 20 minuta na umerenoj temperaturi. Dodati šećer da ubije kiselinu i kuvati još 10 minuta. Po potrebi dodati još malo začina. Dok pripremate sos skuvajte špagete u posoljenoj vodi i ocedite. Gotov sos dobro izmešajte sa špagetima, pospite bosiljkom i parmezanom. Služiti toplo i uživati uz čašu crnog vina. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake