субота, 28. децембар 2019.

Posni Raffaello

Odličan je i za posnu i za mrsnu varijantu. Danas vam pišem posnu varijantu i šta ja sve koristim.


Sastojci:
  • 100 ml vode
  • 150 g kristal šećera
  • 120 g posnog margarina
  • 200 g Zajić biljnog napitka od soje u prahu (kupujem u zdravoj hrani)
  • 1 kesica vanilin šećera (10g)
  • 200g kokosovog brašna

Dodatno
  • 50 g kokosovog brašna
  • 30- 50 pečenih lešnika, zavisi kolike kuglice pravite
Šećer preliti vodom i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi. Od trenutka kad provri ostaviti da vri 1 minut, zatim smanjiti temperaturu na najnižu i dodati iseckan margarin. Mešati dok se ne otopi. Skinuti sa ringle i dodati mleko u prahu, mešati brzo kako se ne bi stvorile grudvice. Dodati i kokosovo brašno pomešano sa vanilin šećerom. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa odložiti u frižider da se lepi stegne. Oblikovati kuglice, moje su po 18g, utisnuti lešnik i uvaljati u kokosovo brašno.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake