понедељак, 6. мај 2019.

Neodoljiva piletina u medu i senfu



Ima li nešto bolje od slasne, sočne piletine i pečenog krompira? Pripremljena na ovaj način je toliko ukusna, prste da poližete! Kupila sam karabatake i batake bez kosti, marinirala, odložila u frižider na 2h, dodala krompiriće, ubacila sve u Multikuker Fagor Srbija , podesila vreme i temperaturu i to je sve, a dobili smo odličan ručak.
Sastojci:
  • 500 g bataka i karabataka bez kosti

Za marinadu
  • oko 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašičice meda
  • 2 supene kašike senfa
  • morska so, biber, ruzmarin, kari

I još
  • mladi krompirići, susam

Sjediniti med, senf, maslinovo ulje, biber, morsku so, kari i ruzmarin, dodati piletinu i dobro je obložiti marinadom sa svih strana. Odložiti u frižider najmanje 30 minuta. Za to vreme oprati i iseći mlade krompirići, dodati ih u marinadu sa piletinom i sve to prebaciti u Multikuker. Temperaturu sam podesila na 180°C, a vreme na 20 minuta. Pred kraj sam dodala susam. Vi svakako možete proveravati da li je pečeno i po potrebi produžiti ili skratiti vreme pečenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Raffaello Cheesecake