четвртак, 14. фебруар 2019.

Oreo cheeesecake




Svaki dan je dan ljubavi i svakog dana je treba slaviti! Nemojte čekati dan koji vam neko drugi odredio i slaviti samo tada već uživajte u svakom trenutku i podelite radost i slatke zalogaje sa onima koji vas čine srećnim!


Sastojci:

Podloga

  • 250 g Oreo keksa
  • 125 g maslaca


Krema

  • 600 g krem sira
  • 1 i po kesica Dr. Oetker Goveđi želatin mleveni  (ukupno 15g)
  • pola šolje šećera u prahu
  • pola šolje mleka
  • 150 g otopljene bele čokolade
  • 150 g otopljene crne čokolade
  • 300 ml slatke pavlake

* šolja je od 250 ml

Glazura
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 200 g čokolade za kuvanje
I još


Priprema

Biće vam potreban kalup prečnika 24cm.
Sameljite keks i dodajte mu otopljeni maslac pa utisnite rukama u kalup. Odložite na pola sata u frižider.
Za to vreme pripremite kremu.
Želatin prelijte sa 6 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.
U vangli špatulom sjedinite krem sir, šećer u prahu i mleko, možete i kratko izmiksati mikserom. Posebno umutiti slatku pavlaku.
Želatin zagrejte na laganoj temperaturi, tek toliko da se otopi, zatim mu dodajte 2 kašike krema sa sirom, dobro sjedinite pa sve vratite u kremu sa sirom i izmešajte. Dodajte slatku pavlaku, kašiku po kašiku i lagano špatulom umešajte.
Smesu podeliti na dva dela, u jedan dodati rastopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo dodati rastopljenu belu čokoladu i nekoliko usitnjenih oreo keksića, ja sam ubacila dva.
 Čokoladnu koru premažite tamnim filom i odložite u zamrzivač na 10 minuta, potom premažite belim filom i odložite u frižider preko noći.
 Sutradan skinuti obruč i preliti glazurom. 
Čokoladni ganache pravite na sledeći način: Slatku pavlaku i čokoladu staviti na srednju temperaturu i sačekati da se otopi (ne treba da provri!), zatim smesu prohladiti i preliti preko torte. 
Dekorisati po želji.






U saradnji sa :

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Raffaello Cheesecake