Ovako je izgledao naš novogodišnji rolat, a ujedno i zvezda novogodišnje trpeze što se tiče slanih đakonija, sa mojim omiljenim sastojcima: ajvarom i Mayovita delikatesnim majonezom. Da li vi volite slane rolate, kako ih pravite?
Sastojci:
Kora
I još:
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca penasto, dodajte ajvar, pavlaku, so, izmiksajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umutite na najmanjoj brzini. Zatim špatulom umešajte sneg od belanaca i izlijte smesu na veliki pleh od rerne 30x40 da bi vam kora bila baš tanka, pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Gotovu koru odmah stavite na vlažnu krpu i urolajte, dobro ohladite.
Za fil sjedinite špatulom pavlaku, majonez, ajvar, beli luk u prahu i premažite koru ravnomerno, dve kašike ostavite sa strane za premazivanje rolata. Preko fila poređati preko cele kore šnite šunke, zatim rendanu gaudu i urolajte. Rolat premažite filom sa svih strana i dekorišite po želji.Prekrijte streč folijom i ostavite preko noći u frižideru, sutradan će biti sočan, kremast i neodoljiv!
Sastojci:
Kora
- 5 jaja
- 180 g kisele pavlake
- 4 kašike ajvara (najbolje domaćeg, moj je blago ljut)
- 1 kašičica soli
- 5 kašika brašna (koristim T-400)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 180 g kisele pavlake
- 100 g Mayovita delikatesni majonez
- 2 kašike ajvara
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
I još:
- 100 g gaude
- 100 g kvalitetnije šunke
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca penasto, dodajte ajvar, pavlaku, so, izmiksajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umutite na najmanjoj brzini. Zatim špatulom umešajte sneg od belanaca i izlijte smesu na veliki pleh od rerne 30x40 da bi vam kora bila baš tanka, pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Gotovu koru odmah stavite na vlažnu krpu i urolajte, dobro ohladite.
Za fil sjedinite špatulom pavlaku, majonez, ajvar, beli luk u prahu i premažite koru ravnomerno, dve kašike ostavite sa strane za premazivanje rolata. Preko fila poređati preko cele kore šnite šunke, zatim rendanu gaudu i urolajte. Rolat premažite filom sa svih strana i dekorišite po želji.Prekrijte streč folijom i ostavite preko noći u frižideru, sutradan će biti sočan, kremast i neodoljiv!
U saradnji sa :
Нема коментара:
Постави коментар