уторак, 1. јануар 2019.

Slani rolat sa ajvarom

Ovako je izgledao naš novogodišnji rolat, a ujedno i zvezda novogodišnje trpeze što se tiče slanih đakonija, sa mojim omiljenim sastojcima: ajvarom i Mayovita delikatesnim majonezom. Da li vi volite slane rolate, kako ih pravite?



Sastojci:

Kora

  • 5 jaja
  • 180 g kisele pavlake
  • 4 kašike ajvara (najbolje domaćeg, moj je blago ljut)
  • 1 kašičica soli 
  • 5 kašika brašna (koristim T-400)
  • 1 kašičica praška za pecivo


Fil




I još:


  • 100 g gaude
  • 100 g kvalitetnije šunke


Priprema:

Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca penasto, dodajte ajvar, pavlaku, so, izmiksajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umutite na najmanjoj brzini. Zatim špatulom umešajte sneg od belanaca i izlijte smesu na veliki pleh od rerne 30x40 da bi vam kora bila baš tanka, pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Gotovu koru odmah stavite na  vlažnu krpu i urolajte, dobro ohladite.

Za fil sjedinite špatulom pavlaku, majonez, ajvar, beli luk u prahu i premažite koru ravnomerno, dve kašike ostavite sa strane za premazivanje rolata. Preko fila poređati preko cele kore šnite šunke, zatim rendanu gaudu i urolajte. Rolat premažite filom sa svih strana i dekorišite po želji.Prekrijte streč folijom i ostavite preko noći u frižideru, sutradan će biti sočan, kremast i neodoljiv!




U saradnji sa : 

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama